Pátracia akcia a kontrola diaľničných známok. Pytliačili na jeleňa. Vykradnutá výrobná hala

23.10.2008 Celý región

Pátracia akcia a kontrola diaľničných známok: Na území Prešovského kraja vykonali policajti počas včerajšieho dopoludnia celokrajskú pátraciu akciu zameranú na hľadané a nezvestné osoby.
Policajti vypátrali celkovo 10 osôb, z toho 8 osôb na základe príkazu na zatknutie a 2 osoby na základe príkazu na dodanie do výkonu trestu odňatia slobody. Taktiež bol zistený 1 trestný čin pytliactva a 30 priestupkov na úseku cestnej premávky. Počas akcie nedošlo k rušivým javom.
Počas včerajšieho dňa kontrolovali policajti aj diaľničné známky. Počas popoludnia na diaľnici medzi Prešovom a Košicami, kde sa kontrola uskutočnila, zistili policajti 37 priestupkov. 30 na úseku pozemných komunikácií – diaľničné známky a 7 rôznych iných v cestnej premávke. Za 36 priestupkov uložili policajti blokovú pokutu a 1 oznámili na správne konanie.

Pytliačili na jeleňa:
V katastri obce Haligovce (okr. Stará Ľubovňa) našli včera ráno zamestnanci Štátnych lesov TANAP-u streleného jeleňa.
Doposiaľ neznámy páchateľ na mieste zvanom \"Pod skalkou\" strelil asi 150 kilogramového jeleňa. Na zvierati následne odrezal hlavu s parožím, ktorú si zobral a ostatné časti nechal na mieste. Strelu v tele sa nepodarilo zaistiť, nakoľko sa jednalo o čistý priestrel. Predbežná spôsobená škoda je vyčíslená na 15 000. - Sk. Policajti z Podolínca začali v prípade trestné stíhanie pre prečin pytliactva.

Vykradnutá výrobná hala:
Prešovskí policajti vyšetrujú nočnú krádež vo výrobnej hale jednej z prešovských firiem.
Zatiaľ neznámy páchateľ v noci z utorka na stredu vošiel do haly, odkiaľ ukradol rôzny materiál ako skrutky, podložky, matice a rozličné káble. Celková spôsobená škoda je vyčíslená na 43 700. - Sk. Polícia začala trestné stíhanie pre prečin krádeže.
 

Vyberte región